Cele mai utile aplicații mobile pentru șoferii de tir

 

Odată cu dezvoltarea noilor tehnologii au fost create o multitudine de aplicații mobile care ușurează viața fiecăruia dintre noi, inclusiv viața șoferilor de tir. Un smartphone te poate ajuta să conduci mai în siguranță, să utilizezi mai bine timpul petrecut pe drum și, bineînțeles, să păstrezi legătura cu cei dragi.

Un studiu efectuat în America la care au participat peste 6.000 de persoane ne arată niște concluzii interesante cu privire la modul de utilizare a telefoanelor mobile de către șoferii de tir.

  • 33% din șoferii de tir folosesc aplicații mobile pentru a monitoriza starea vremii, a verifica prețurile la motorină și condițiile de trafic.
  • Doar 18% dintre respondenți au afirmat că folosesc mai mult laptopul decât telefonul mobil atunci când sunt plecați în cursă.

Așadar, acum că am stabilit că smartphonurile joacă un rol foarte important, haideți să vedem care sunt cele mai bune aplicații mobile pentru șoferi. Noi am creat o listă în care am inclus cele mai utile aplicații mobile pentru șoferii de tir.

                                                                  

  • TransParking

TransParking este o aplicație mobilă care te ajută să găsești cea mai apropiată parcare destinată camioanelor. Și asta, în doar câteva secunde!

Cum funcționează? Aplicația afișează locurile de parcare disponibile în parcările din Europa și permite utilizatorilor să raporteze gradul de ocupare al acestora. Așadar, îți poți planifica în avans traseul găsind locuri de parcare din timp și poți beneficia de informații extra privind facilitățile oferite de acestea – restaurant,  toalete, duș, Wi-Fi și multe alele.

Aplicația funcționează chiar și offline și, mai important, este gratuită!

O poți descărca de aici.

 

  • Zello

Zello este o aplicație mobilă care te poate ajuta dacă nu ai o stație sau dacă aceasta nu funcționează. Prin intermediul aplicației, ai acces la Canalul 22 Trafic - un canal care este folosit de șoferi și taximetriști. Astfel, poți fi anunțat de existența radarelor în trafic sau poți primi alte informații utile.

O poți descărca de aici.

 

  • Timpii de conducere

Timpii de conducere este o aplicație mobilă foarte utilă pentru șoferii de tir, indiferent că ești începător sau profesionist. Acest ghid are la bază reglementări europene care stabilesc normele referitoare atât la perioadele de conducere și de repaus, cât și la pauzele ce trebuie respectate de către conducătorii auto ce asigură transportul rutier de mărfuri.

Aplicația a fost realizată de Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) și este complet gratuită. O poți descărca de aici.

 

  • TruckIN

TruckIN este o aplicație mobilă ce îți oferă toate informațiile necesare pentru a ajunge la destinație la timp și în siguranță. Cu ajutorul acestei aplicații mobile, poți găsi parcări sigure, stații de motorină, bancomate, hotspoturi Wi-Fi gratuite și alte servicii și facilități. Toate acestea și multe altele sunt disponibile gratuit, chiar pe smartphone-ul tău.

Dacă dorești să descarci aplicația sau vrei să afli mai multe detalii despre TruckIN, click aici.

 

  • Skype

Cu toate că aplicația Skype nu este destinată exclusiv șoferilor de tir, ci tuturor utilizatorilor de Internet, aceasta este o aplicație foarte utilă atunci când ești plecat în cursă, departe de familie. Cu ajutorul aplicației mobile Skype te poți simți aproape de cei dragi, chiar dacă vă despart câțiva mii de kilometrii. Prin intermediul telefonului, al laptopului sau al tabletei, poți vorbi cu familia, cu prietenii, vâzându-i în același timp. 

Este important de reținut că trebuie să fii conectat la Internet pentru a utiliza aplicația, deoarece Skype nu funcționează și offline.

O poți descărca de aici.